Johans Live Sound
Als het geluid net iets beter moet

geluidstechnicus

Een geluidsman is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met geluidsystemen te maken hebben. Een andere benaming voor geluidsman kan ook zijn geluidstechnicus. Als geluidsman kan je voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn zoals televisieomroepen of radio-omroepen, of ben je bijvoorbeeld werkzaam voor toneelgezelschappen. Daarnaast kan een geluidsman werkzaam zijn bij grote concerten en andere optredens waarbij geluid belangrijk is. Goed geluid is tijdens alle vormen van optredens belangrijk, omdat geluid bijdraagt tot de uiteindelijke beleving van mensen. Als geluidsman kan je eigenlijk overal ingezet worden waar dat nodig mocht zijn, zoals in een studio of op locatie.

In het kort kunnen we de werkzaamheden van een geluidsman het beste omschrijven als het aansluiten en inregelen van geluidsapparatuur zodat er een optimale geluidskwaliteit zal zijn. Ook het bedienen van geluidsapparatuur behoort tot de werkzaamheden van een geluidsman.

Als geluidsman binnen je in alle gevallen wel werkzaam binnen de audiovisuele sector.
 
In de meeste gevallen heeft een geluidsman ook te maken met geluidsregie. Geluidsregie is belangrijk om het juiste geluid te kunnen produceren dat past bij de voorstelling. Daarnaast kan een geluidsman verantwoordelijk zijn voor het installeren van draadloze microfoons, zodat de acteurs en/of muzikanten de vrijheid hebben om hun werk op een goede manier te kunnen uitoefenen.

Een geluidstechnicus is de persoon die er verantwoordelijk voor is dat een geluidssysteem, bij een concert, optreden of presentatie ingeregeld wordt en dat een band, artiest, presentator of degene die praat bij een ceremonie goed wordt weergegeven qua geluid. 

Met technicus wordt bijna altijd iemand bedoeld die iets repareert of bouwt.


 
E-mailen
Bellen
Map